woensdag 29 oktober 2014

Verlichting

SFEERVERLICHTING 

Niets zo moeilijk als de juiste verlichting in je huis aanbrengen.
Overdag wordt de sfeer van licht oa bepaald door de kracht van de zon, de afmeting van de ramen en of je kamer bijvoorbeeld op het noorden of het zuiden ligt. Een kamer met ramen op het noorden oogt al gauw kil omdat er weinig zonlicht binnenkomt. Een kamer op het zuiden daarentegen heeft een warme sfeer door de felle zon die recht naar binnen schijnt.


SOORTEN VERLICHTING

Elke ruimte in je huis vraagt om een ander soort verlichting.
In principe begin je in elke ruimte met een soort van basisverlichting waarbij je gebruik kan maken van een dimmer om het licht in je kamer een beetje te filteren en de lichtsterkte te regelen.
Accentverlichting creëer je bijvoorbeeld in een leeshoekje van de kamer met een lamp die direct naar beneden schijnt waardoor je beter kunt lezen of schrijven.
Hierdoor ontstaat contrastgericht licht in je kamer en speel je indirect met je ruimte.
Door de schaduwen die hierdoor ontstaan oogt je ruimte speelser en krijg je meer diepte en verschil in beleving van je kamer.


LAMPEN

Het licht dat een lamp afgeeft varieert door de toepassing én door de vorm van de lamp zelf. 
Wanneer je voor veel verschillende lampen kiest zal een kamer vaak rommelig overkomen en door het gebruik van te fel licht wordt een ruimte al gauw ongezellig en kil.
Let er bij de keuze van je lampen goed op dat alle lampen qua sfeer en uitstraling goed bij elkaar passen. Een mooie zachte verlichting zorgt voor een rustige aangename sfeer in je kamer waardoor je zult zien dat het een mooi rustig geheel zal worden.
Wil je inspiratie opdoen, neem dan eens een kijkje op mijn Lampenbord op Pinterest !


.......tot de volgende keer !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten