zondag 1 maart 2015

Paspop in interieur

MANNEQUIN

Een mannequin is van oorsprong een levensgroot model geklede pop die wordt gebruikt door kleermakers, naaisters en windowdressers. Het woord komt van het Middelnederlands woord " mannekijn " ( mannetje ).
Dit was een houten pop, veelal een romp, die de kleermaker gebruikte om zijn kledingontwerpen met spelden op te bevestigen en naar maat & verhouding te kunnen verstellen. 



PASPOP IN JE INTERIEUR

Sierlijke paspoppen zijn een lust voor het oog en sieren je interieur. Vaak zijn ze erg decoratief en hebben een veelal brocante uitstraling.
Het geeft vaak net een finishing touch in dat ene hoekje in de kamer waar je de charmante Franse uitstraling wil creëeren. Ouderdom en een lichte beschadiging geeft de paspop juist vaak meer karakter en body. Je kunt ervoor kiezen om de pop mooi aan te kleden door er bv nog een mooi broderie-blouse op aan te trekken en dit af te stylen met een mooie lange ketting of broche of roos. Vaak is het niet een kwestie van durven maar gewoon dóen, een beetje spelen met je interieur en zo'n mooie paspop een kans geven. 





WAAR VIND JE PASPOPPEN ?

Dé plek voor het vinden van een mooie unieke oude paspop is natuurlijk de brocante markt. De keuze hierin is daar enorm, van bv. kinderpaspopjes en bustes tot aan poppen met wespentailles. Een andere plek is de kringloopwinkel en natuurlijk het internet, denk hierbij aan Marktplaats. Kledingzaken die stoppen met hun zaak verkopen ook soms hun inboedel aan consumenten en uiteraard vind je daar ook de nodige afmetingen en soorten in paspoppen. Een leuke variant op de grote paspop is natuurlijk het sieradenpaspopje. Veel winkels in Nederland verkopen deze en misschien zijn de kleintjes iets makkelijker in je interieur te integreren. Ook deze zijn er in verschillende kleurtjes en stijlen, nét perfect voor jouw interieur !





Geef je ogen de kost, kijk eens goed rond en geef de paspop een tweede kans in je interieur !!

Groetjes Annette



Geen opmerkingen:

Een reactie posten