dinsdag 21 oktober 2014

Wintertijd

'TIJD

" Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan
De tijd zal het leren
De tijd heelt alle wonden
Goed bij de tijd zijn
.......én gezelligheid kent geen tijd....... "

Tijd, wij hebben allemaal wel iets met de tijd.
We kijken graag op de klok, soms vliegt de tijd voorbij en soms kruipt ie zó langzaam....
Het lijkt soms wanneer je een oude bekende weer ziet alsof de tijd heeft stilgestaan en pak je de draad weer als vanouds op, alsof er geen periode tussen heeft gezeten.
Soms heb je alle tijd van de wereld en soms kom je gewoonweg tijd te kort.


Na een lange zomerperiode is het moment weer aangebroken dat de dagen weer donkerder worden en we meer tijd gaan besteden aan andere zaken binnenshuis.
De bbq is weer opgeruimd, de tuinmeubels zijn netjes ingevet en opgeborgen en we zitten weer binnen met de gordijnen dicht.
We zijn er blijkbaar weer aan toe en we weten dat de winterperiode gaat aanbreken en dat dáármee de wintertijd opnieuw in zal gaan.


WINTERTIJD

Het gaat weer een hele klus worden, maar we moeten er toch écht allemaal aan gaan geloven.
De klok gaat het komende weekend, in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober weer een uur achteruit. Dat betekent dus, de klok in de woonkamer, de klok in de keuken op de magnetron, de klok in de auto en de klok op de slaapkamer, de klok in de gang........álle klokken moeten een uur worden teruggezet. Máár je wordt er ook voor beloond. Een heel uur kun je langer op je bed liggen, je kunt een uurtje extra sporten ( als je dat écht zou willen ) of gewoon lekker een uurtje langer niets doen.


Volgens het woordenboek is TIJD een opeenvolging van momenten. 
Is het dan nu misschien een mooi moment om het uurtje extra te gebruiken voor dat ene klusje dat je telkens weer uitstelt, ís het een goed moment om tóch de zolder een keer onder handen te nemen ?
Of die muur achter de bank waar je eigenlijk wel op bent uitgekeken, of het plafond dat eigenlijk nodig gewit moet worden ?
In ieder geval heb je het komend weekend een uurtje extra om hierover na te denken en in de tussentijd....ach, " komt tijd komt raad ".....
In ieder geval, succes met het omzetten van alle klokken en neem er rustig de tijd voor !

Tot de volgende keer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten