maandag 14 september 2015

Jaargetijde

Herfst

Jeetje, zo zaten we nog in de tuin te genieten van een heerlijke zomeravond en zó zitten we weer binnen en heb je van die dagen dat er geen einde aan de regen lijkt te komen.....! Meteorologisch gezien is de herfst al op 1 september begonnen, maar de astronomische herfst begint pas 21 september. Ikzelf vind de herfst persoonlijk een fijn jaargetijde. In de herfst heb je eigenlijk van alles wat. De ene keer schijnt het zonnetje en verrast de temperatuur je, de andere keer heb je ineens hagel en wind. In Nederland hebben we dit en daarom kan ik er hier soms zó van genieten, de wisseling van de jaargetijden.



Herfstkriebels

In huis vindt bij ons rond dit jaargetijde ook altijd een soort wisseling plaats. De lichte en zomerse accenten en accessoires worden opgeborgen of " meegetrokken " in de nieuwe stilleventjes en de foulards, kussentjes en donkere accessoires krijgen weer een prominente plaats in de kamer. Blijkbaar willen we het binnen weer knusser maken en daar horen in ieder geval voor óns warme kleuren bij. Op verschillende plekjes ben ik begonnen met het aankleden van nieuwe tafereeltjes ( niet echt nieuw hoor, maar een beetje hergebruik links en rechts ) om in deze sfeertje komen en wil deze hier dan ook met jullie delen .




Zoals jullie zien kies ik voor de warme bruintinten en ga dit steeds van lieverlede uitbreiden met de typische herfsttinten. Hier en daar zal in de loop van de komende weken nog wel iets in de vorm van eikeltjes, kalebassen of mos nog bijkomen, maar ik was gewoon eerlijk gezegd te ongeduldig en heb alvast de basis gelegd. Doe dit ook, leg binnen ergens in de buurt van een plant bv een paar eikeltjes en mos neer en ga zo af en toe dit stilleventje aanvullen met spulletjes die je bv in het bos of op straat bent tegengekomen. Na verloop van tijd heb je een heel leuk eigen herfsttafereeltje gemaakt en óók nog eens zonder teveel geld hieraan te spenderen. In mijn volgende blog zal ik jullie meenemen naar de herfst bij ons buiten in de tuin.....eerst nog even binnen verder afmaken, maar het begin is er !!!!!

Tot de volgende keer



Liefs Annette xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten