dinsdag 18 november 2014

Moodboard

MOODBOARD

Een moodboard is een beeldcollage. Met een moodboard kun je voor jezelf, óf een ander, duidelijk maken wat voor sfeer en inrichting je eigenlijk wenst. Een moodboard kan goed werken als een leidraad bij het inrichten van je huis. Het kan lastig zijn om meubels dusdanig met elkaar te combineren, zodat de sfeer en eenheid in je huis volledig zoek raken. In de showroom stonden de meubels mooi op elkaar afgestemd bij elkaar en ineens thuis blijkt het toch niet bij de rest te passen. De stijlen matchen niet en je eerste indruk klopt niet meer bij het resultaat dat je voor ogen had. Hoe kan je dit nu voorkomen ?


HÓE MAAK JE EEN MOODBOARD ?

Je hebt verschillende mogelijkheden om een moodboard te maken, nl. digitaal met een computerprogramma of met de hand.
Er bestaan gratis bewerkprogramma's zoals Paint of Photofiltre én natuurlijk de standaard aangeboden apps, zoals bv die van VT Wonen ( moodpaste ). Met de hand echter is net zo makkelijk en praktisch. Gebruik hiervoor een stevig stuk karton van een A2/ A3 formaat. Scheur of knip afbeeldingen uit die je aanspreken uit tijdschriften, reclamefolders en print mooie foto's uit van het internet. Ga dit alles vervolgens een beetje rangschikken op kleur en op het soort afbeelding. Mogelijk kun je verschillende stofjes en strookjes behang of verf bemachtigen die je mooi vindt en voeg deze ook toe.


Hierna ga je al het verzamelde op het karton opplakken. Het handigst is wanneer je van binnenuit van het blad begint, dát wordt letterlijk je centrale punt waar je alles omheen gaat " bouwen "
Het kan bijvoorbeeld een bank of eettafel zijn, óf een nieuw bed op de kinderkamer. Hieromheen plak je alle knipsels en voeg je losse elementen toe die bij de sfeer passen. Werk je bv met een maritiem-thema, pas dan hier ook maritiem-accenten aan toe, zoals losse schelpjes en stofjes, visnet ed. Je zult zien dat er bijna automatisch een sfeertje ontstaat die je als leidraad helpt bij het uitzoeken van de juiste verf, behang of meubeltjes. Ga direct op je gevoel af en plak er lustig op los.


Je moodboard hoeft natuurlijk niet in één keer af te zijn. Leg het aan de kant en áls je opeens ergens iets leuks ziet plak je het er gewoon weer bij, vul je het verder aan.
Maak een foto van je moodboard en neem dit mee naar de winkel en je zult zien dat het makkelijker wordt om meubels, stoffen en kleuren met elkaar te combineren.
Veel plezier met het maken van je bord én met het shoppen erna !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten